JOBUL PE CARE-L VISEZ
Pagina 1 din 3 • Impartiti •
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3 
JOBUL PE CARE-L VISEZ
In copilarie m-am visat avand o gramada de locuri de munca, unele placute care si astazi mi se par interesante altele erau doar rodul mintii mele de copil. Am crescut si drumul meu a luat de cateva ori intorsaturi neasteptate astfel incat am ajuns sa am un loc de munca la care nu m-am gandit deloc in copilarie, nu m-am visat niciodata facand asta ...dar culmea ca imi place.
Voi ati reusit sa aveti locul de munca pe care l-ati visat? Mai este posibil in zilele noastre ca un proaspat absolvent sa faca munca pe care a visat-o din totdeauna? Cat deimportant este sa reusesti?
Voi ati reusit sa aveti locul de munca pe care l-ati visat? Mai este posibil in zilele noastre ca un proaspat absolvent sa faca munca pe care a visat-o din totdeauna? Cat deimportant este sa reusesti?
Re: JOBUL PE CARE-L VISEZ
eu in copilarie vroiam sa devin doctor:chirurg sau veterinar; mama mea a fost asistent veterinar si cateodata mergem cu ea si priveam cum facea injectii la animalute (purcelusii sunt haiosi rau cand sunt mici si li se fac injectii,merg pe varfuri=)) )
se pare ca nu pot deveni ce-mi doream in copilarie pt ca in primul rand,nu ma descurc foarte bine cu chimia si nu-mi place; sunt o fire prea sensibila si nu stiu cum as reactiona intr-un moment de panica, deci,pe mine ma asteapta cu totul altceva, constructiile..
Mai este posibil in zilele noastre ca un proaspat absolvent sa faca munca pe care a visat-o din totdeauna?
posibil cred ca este daca , cauti un post la momentul si locul potrivit,ceea ce este cam greu pt ca oricine vrea sa se angajeze cat mai repede caci daca nu ai un job nu prea iti poti permite o viata decenta, si de multe ori cam ia ce apuca prima data,nu are destula rabdare si nu cauta indeajuns de mult.
Cat de important este sa reusesti?
eu cred ca este foarte important sa lucrezi in domeniul in care iti doresti (nu neaparat in domeniul in care ai terminat niste studii) deoarece asa te simti implinit,fericit,lucrezi cu placere intr-un mediu pe care-l doresti. in caz contrar, eu una nu cred ca as rezista prea mult,nu-mi place sa lucrez fortat, intr-un domeniu pe care nu-l "simpatizez", doar pt a-mi castiga existenta...
se pare ca nu pot deveni ce-mi doream in copilarie pt ca in primul rand,nu ma descurc foarte bine cu chimia si nu-mi place; sunt o fire prea sensibila si nu stiu cum as reactiona intr-un moment de panica, deci,pe mine ma asteapta cu totul altceva, constructiile..
Mai este posibil in zilele noastre ca un proaspat absolvent sa faca munca pe care a visat-o din totdeauna?
posibil cred ca este daca , cauti un post la momentul si locul potrivit,ceea ce este cam greu pt ca oricine vrea sa se angajeze cat mai repede caci daca nu ai un job nu prea iti poti permite o viata decenta, si de multe ori cam ia ce apuca prima data,nu are destula rabdare si nu cauta indeajuns de mult.
eu cred ca este foarte important sa lucrezi in domeniul in care iti doresti (nu neaparat in domeniul in care ai terminat niste studii) deoarece asa te simti implinit,fericit,lucrezi cu placere intr-un mediu pe care-l doresti. in caz contrar, eu una nu cred ca as rezista prea mult,nu-mi place sa lucrez fortat, intr-un domeniu pe care nu-l "simpatizez", doar pt a-mi castiga existenta...

stefi- membri

Reputatie: 36
Data de inscriere: 11/11/2011
La mine a fost simplu in copilarie... am trecut prin toate etapele cand eram intrebata ce vrei sa te faci cand o sa fi mare : ba medic, ba invatatoare.... cum treceau anii am inceput sa zic acelasi si acelasi lucru.... vreau sa lucrez cu hartiile.
Mi-am indeplinit dorinta
, acum toata ziua am de-a face cu hartii . Vorba unui prieten : voi faceti tone de maculatura
Mi-am indeplinit dorinta
, acum toata ziua am de-a face cu hartii . Vorba unui prieten : voi faceti tone de maculatura

Yania- membri

- Sex:

Reputatie: 51
Data de inscriere: 07/11/2011
leila a scris:Mai este posibil in zilele noastre ca un proaspat absolvent sa faca munca pe care a visat-o din totdeauna? Cat de important este sa reusesti?
poate ca o idee ar fi ca, pe masura ce studiaza, sa caute si desigur, sa si gaseasca, un loc de munca in bransa, de pe care ulterior, prin studiile pe care le face, poate evolua
dar asta cred ca-i scenariul fericit

luca- membri

- Sex:

Zodiac:
Reputatie: 47
Data de inscriere: 22/11/2011
Localizare: nowhere
macar am aflat de ce, ca sa fii arhivar, e nevoie de studii de specialitateYania a scris:... cum treceau anii am inceput sa zic acelasi si acelasi lucru.... vreau sa lucrez cu hartiile.![]()
Mi-am indeplinit dorinta, acum toata ziua am de-a face cu hartii . Vorba unui prieten : voi faceti tone de maculatura
![]()

luca- membri

- Sex:

Zodiac:

Yania- membri

- Sex:

Reputatie: 51
Data de inscriere: 07/11/2011
stefi a scris:
este unul din motivele pentru care - prin natura serviciului
- amintesc mereu, parintilor, notiunea "liber arbitru"si mai mult, un tanar isi poate da seama ce doreste sa profeseze, doar dupa doua trei slujbe
e important ca atunci cand alege cariera, sa existe un termen de comparatie - altul decat cel material
am zis
amu, sa vedem pe unde-am ajuns

luca- membri

- Sex:

Zodiac:
Nu mi-as schimba meseria, imi place ce fac si fac si vin in fiecare zi la munca cu placere, nu simt ca este o corvoada.
Dar, daca tot este un topic unde pot visa putin, cred ca as vrea sa pot sa-mi aleg din cand in cand ce meserie vreau, in functie de starea mea de spirit. Mi se pare interesant sa experimentez unele meserii.
Dar, daca tot este un topic unde pot visa putin, cred ca as vrea sa pot sa-mi aleg din cand in cand ce meserie vreau, in functie de starea mea de spirit. Mi se pare interesant sa experimentez unele meserii.
io, periodic, imi doresc sa fi fost veterinar sau ... horticultor
nu glumesc, lucrez cu oameni si uneori nu regasesc valentele, ca atare
nu glumesc, lucrez cu oameni si uneori nu regasesc valentele, ca atare

luca- membri

- Sex:

Zodiac:
si eu as experimenta
mai ales cele tehnice
mai ales cele tehnice

stefi- membri

Reputatie: 36
Data de inscriere: 11/11/2011
Nu confundati o meserie cu un hobby; atunci cand intervine liberul arbitru, asa cum bine spunea luca, automat cred ca pui si daruire, faci sacrificii, eforturile de a fi mai bun nu sunt asa apasatoare. A experimenta altceva din cand in cand sta in natura umana, plurivalenta este benefica daca nu se lasa dominata de superficialitate.
Ori pentru a fi bun, unele meserii cer uneori chiar o viata de studiu si perfectionare... si alte cateva calitati.
Ori pentru a fi bun, unele meserii cer uneori chiar o viata de studiu si perfectionare... si alte cateva calitati.

Aius- .

Reputatie: 135
Data de inscriere: 03/11/2011
Tocmai pentru ca trebuie mult studiu si perfectionare si mereu cand crezi ca ai invatat totul si esti bun apare ceva ceva nou si trebuie sa o iei de la capat este ceea ce ma face sa-mi doresc ca pentru scurte perioade de timp sa fac altceva, sa ma detasez de tot.
Stiu ca nu se poate dar de visat am dreptul sa visez, si asta ma detaseaza de tot.
Stiu ca nu se poate dar de visat am dreptul sa visez, si asta ma detaseaza de tot.
Sunt totusi unele joburi - domeniul social, medicina, invatamantul - unde stabilitatea, perfectionarea si experienta dau greutate muncii. Si eu trebuie lunar sa ma pun la punct cu ultimele aparitii in domeniu, totusi este diferenta intre a repara un motor si a "repara" sau forma un om.

Aius- .

da, este unul din motivele pentru care am trecut de la planseta de desen la lucrul asta greu, cu mintea omului
dar ... am amintiri foarte frumoase, din vremea cand ACAD-ul se reducea la munca aia de chinez batran, cu rotringuri cat firul de par si profile de 10:1 pentru pantograf
eeeei .... amintiri
dar ... am amintiri foarte frumoase, din vremea cand ACAD-ul se reducea la munca aia de chinez batran, cu rotringuri cat firul de par si profile de 10:1 pentru pantograf
eeeei .... amintiri

luca- membri

- Sex:

Zodiac:
Orice meserie are partile ei frumoase, si nu pentru ca asa ar fi "proiectata", pentru ca este facuta -si- de oameni cu daruie care stiu sa-i dea sclipiri acolo unde altii vad poate doar umbre. Unii vad doar nopti nedormite, pentru altii acelasi lucru inseamna satisfactia unui lucru bine facut, o realizare.

Aius- .

Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3 
Subiecte similare» Yahoo care traduce
» 5 Legende Inficosatoare Care S-au Adeverit
» 10 Motive pt care o iubim pe Geni
» Un cameraman a surprins momentul in care un elicopter s-a prabusit.
» Episodul care va placut cel mai mult
» 5 Legende Inficosatoare Care S-au Adeverit
» 10 Motive pt care o iubim pe Geni
» Un cameraman a surprins momentul in care un elicopter s-a prabusit.
» Episodul care va placut cel mai mult
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum